Kosmetisk Tatuering

Kosmetisk Tatuering

Återskapa, definiera eller få dina egna bryn lite fylligare.
Microblading  fungerar så att man ristar in strå för strå med ett manuellt verktyg och resultatet blir väldigt naturtroget till skillnad från en heltatuering, Ombrebryn

De människor som lider av håravfall pga t.ex alopecia kan ha stor nytta av microblading. Samt cancerpatienter som har förlorat sitt hår kan i vissa fall också behandlas, dock i samråd med dennes läkare.

Microblading 3D-Bryn

Återskapa, definiera eller få dina egna bryn lite fylligare med den senaste tekniken.
Tekniken fungerar så att man ristar in strå för strå med ett manuellt verktyg och resultatet blir väldigt naturtroget till skillnad från en heltatuering. 

De människor som lider av håravfall pga t.ex alopecia kan ha stor nytta av microblading. Samt cancerpatienter som har förlorat sitt hår kan i vissa fall också behandlas, dock i samråd med dennes läkare.

BRYN:

- Microblading - stråtekning (inkl återbesök inom 6 veckor) 90 min 4200 kr

- Ombrebryn - skugga (inkl återbesök inom 6 veckor) 90 min 4700 kr

- Kombobryn stråteknik + skuggning (inkl återbesök inom 6 veckor) 90 min 7200 kr

- Återbesök inom 1 år (räknat från första besökets datum) 60 min från 2100 kr - priset ändras beroende på vilken metod du valt


EYELINER:

- Fransförstärkning/Klassisk eyeliner: 3700 kr


*skicka alltid in bild eller boka tid för konsultation innan du bokar in någon av ovanstående behandlingar. 

Har du tatuerat dig på annat ställe, räknas du som en ny kund och jag vill ha bild skickat till mig, så jag kan överväga om jag kan behandla brynen igen.

En pigmentering av detta slag bleknar med tiden och varaktigheten varierar från person till person. Det brukar hålla mellan 1-2 år och efter det kan man fylla i brynen igen vid ett nytt återbesök. Olika hudtyper kan påverka resultatet som t.ex väldigt fet hy. I de flesta fallen brukar fler återbesök då behövas då det bleknar snabbare i fet hy.

INNAN BEHANDLING BÖR MAN INTE HA NÅGOT AV NEDANSTÅENDE PUNKTER:
- Ha nyfärgade bryn
– Ha högt blodtryck
– Diabetes
– Äta blodförtunnande mediciner
– Ha Rosacea, Psoriasis, utslag eller eksem i ansiktet
- Ha någon blodsmittande sjukdom, blödarsjuka eller keloidärrbildning.
- Undvik solarium 24 timmar innan ditt besök
- Vara gravid
– Vid vissa andra sjukdomar och medicinering kan vi samråda innan behandling och du kan ett behöva ett läkarintyg.
Meddela alltid sjukdomar före ditt besök så att vi har möjlighet att ta ställning till om vi kan genomföra en behandling eller inte.

SAMMA DAG SOM BEHANDLING SKA KUNDEN UNDVIKA:
- Äta starka mediciner
- Vara alkoholpåverkad.
- Koffein (kaffe, te, cola, energidrycker)
- Omega3-tabletter, C-vitamin skall undvikas några dagar innan)
- Värktabletter
- Nikotin

SKÖTSELRÅD EFTER BEHANDLING
- Rör det tatuerade området så lite som möjligt. Kroppen sköter mycket av läkningen själv. 
- Undvik vatten över det pigmenterade området 1 vecka
- Träning som orsakar svettning ska undvikas
- Bastu ska undvikas
- ALL beröring av det pigmenterade hudområdet ska undvikas då du ska behandla dina nygjorda bryn med stor försiktighet. Kommer det in bakterier i brynen finns risk för infektion och ärrvävnad kan uppstå.
- Applicera Bephanthen (köpes på Apoteket) med rena händer och ren tops. Bephanthen har en reparerande effekt på huden för bästa resultat under läkningsprocessen.
- Samma dag som behandlingen kan rodnad och svullnad uppstå vilket är helt normalt.
- Tänk på att brynen alltid är mycket mörkare och tjockare då det är nygjorda. Känn ingen oro över detta och vänta ut hela läkningsprocessen. Det tar 4 veckor innan brynen är färdigläkta och ett mer naturligt och mindre markant resultat kommer att uppstå.

RESULTAT EFTER LÄKNING
Jag kan inte lämna någon garanti på resultatetet eftersom att det är väldigt individuellt beroende på vilken hudtyp man har. Alopeciakunder brukar behöva fler återbesök då huden förnyas tre gånger snabbare än hos någon som inte har alopecia.
Hos personer som har väldigt fet fy, stora porer, röker mycket samt blöder mycket under behandlingen kan resultatet bli sämre, alltså inte lika skarpa strån eller att huden stöter bort pigmentet. Mycket sol och bad i klor och saltvatten bleker tyvärr pigmentet. Solskydd rekommenderas alltid!

UTSEENDE
För att vi ska få till en fin symmetrisk form mäter jag efter din benstruktur och tillsammans med olika riktlinjer kan jag sedan måla upp en ram som passar just ditt ansikte. Med strå för stråmetoden vill man inte uppnå resultatet av en markant makeup, utan det handlar om att fylla i strån där det behövs, kanske till och med ändra form helt och hållet men resultatet blir ett naturtroget bryn.
Innan behandlingen påbörjas får kunden alltid godkänna ramen som har målats ut.
Jag väljer alltid färg efter kundens egna bryns färg, samt kollar vi även på hår- och hudfärg för att det ska se så naturligt ut som möjligt.
Jag tatuerar stråna i samma riktning som dina egna strån växer.

Om man t.ex har väldigt ljus färg på sina naturliga bryn och önskar ett mörkare resultat rekommenderar jag att kunden färgar sina bryn senast några dagar innan, aldrig samma dag då det finns risk för infektion.

En del tycker att det kan göra ont och andra känner ingenting alls.
Jag drar först ytliga strån och då lägger jag ingen bedövning, sedan fylls samma spår i en gång till och innan man gör det används bedövning. Är du rädd för att det ska göra för ont, rekommenderar jag att du köper Emla eller Tapain på Apoteket och bedövar brynen 60 min innan ditt besök.

Ett knastrande ljud uppstår när man drar strån och detta kan uppfattas som obehagligt av vissa, dock ingen fara.
All behandling, medicinering eller sjukdom som äventyrar immunsystemets effektivitet och kroppens läkningsprocess gör dig inte till en optimal kandidat för microblading.

Ett allergitest kan göras och du kan boka in en konsultation om du känner dig orolig. Tveka inte att ringa för mer information - 0735-060679
Viktig Info - läs, skriv ut och ta med till ditt bokade besök

Medgivandeformulär inför semi-permanent kosmetisk pigmentering
Skötselråd och läkningsprocess dag för dag – 3D bryn
Doré Permanent Make Up Pigment